Orient Radio Bulgaria - Bulgaria's Turkish radio!

понеделник, 2 май 2011 г.

Делиормана на бунт срещу Движението за права и свободи

Лудогорието възстана срещу Доган и ръководството на ДПС

02.05.2011 г.

Десетки села и градове в Лудогорието са осъмнали облепени с плакати и засипани с брошури, в които лидери на ДПС са наречени с агентурните си имена в Държавна сигурност, а под имената на други, които нямат досиета е написано „представлява само себе си“(Алиосман Имамов), „мишок“(Йордан Цонев), „госпожа Човешко бедствие“ (Емел Етем), „печата в. „Атака“(Делян Пеевски). На плакатите образите на лидерите на ДПС стоят зад решетки, а на първо място е лика на Ахмед Доган, под който е написано агент „Сава“. Според запознати акцията е била проведена във връзка с началото на честванията на „майските събития“, когато депутати и лидери на ДПС започват да обикалят т.нар. смесени райони, където се организират събори и вазпоменателни срещи в памет на жертвите на „възродителния процес“ и изселването от България на над 300 000 български граждани от турски произход и с мюсюлманско вероизповедание.

Акцията е била насочена към първото честване на Майските събития в близкото до Кубрат с. Беловец, където от десет години на 1 май се провежда фолклорен фестивал. В нощта срещу 1 май тази година обаче цялата община е била залята с плакати и брошури срещу ръководството на ДПС. Това вбесило депутата Рамадан Аталай, който е родом от този район и традиционно присъствал на събора. Освен плакати Аталай се оказал като в небрано лозе след като бил посрещнат и изпратен само от сложители на общинската администрация. В предишни години депутатът с агентурното име „Вергил“ бил заобиколен от хората присъстващи на събора, които искали да се ръкуват с него и да го просрещнат, но тази година множеството го посрещнало с гробно мълчание, което принудило делегацията на ДПС бързо да напусне събитието и за пръв път представители на партията не взели думата, за да поздравят хората.

Още същият ден Рамадан Аталай разпоредил на полицията в Кубрат да издири хората, които са участвали в лепенето на плакатите. До момента обаче няма задържани и не е ясно на какво основание полицаите издирват „провинилите се“. Засега участниците в групата „Аз подкрепям Касим Дал“ във Facebook не са поели отговорност за лепенето на плакатите. Според администратора на групата Метин Мехмедов всеки би могъл да разпространи материалите, защото ситуацията в Лудогорието е много напрегната след призива на Касим Дал агентите на ДС да бъдат отстранени от всички ръководни длъжности в ДПС.

гласове

Няма коментари:

Публикуване на коментар